Meillä on aina perjantaina katettu illallinen kahdelle ♥. Ennen poikasen syntymää kävimme aina perjantaisin illallistamassa ravintolassa, nyt käytännön syistä syömme yleensä kotona (joskus harvoin isovanhempien vieraillessa käymme ulkona syömässä). Sillä hetkellä kun poikasen pää osuu tyynyyn (mikä tapahtuu aina ennen klo kahdeksaa) istuudumme mieheni kanssa alas, avaamme hyvän viinin ja nautimme makoisan illallisen. Hyvä ruoka ja viini ovat tietysti olennainen osa illallista, mutta ihaninta on vain jutella rauhassa ilman mitään häiriötekijöitä, keskittyä toiseen ja katsella silmiin ;) Voimme helposti istua pöydän ääressä puoleen yöhön ja keskustella kaikesta maan ja taivaan väliltä. Voimme käydä läpi niin lottovoitto haaveita, kuin maailman politiikan tämän hetkisistä kuulumisia, niin maapallon ekologista tilaa kuin nykytaiteen ilmiöitä. Parisuhteemme yksi perustavista osasista onkin aina ollut tämä välillämme oleva keskusteluyhteys. En voisi kuvitella olevani parisuhteessa, missä toinen osapuoli vain murahtelee vastauksia tai kärjistetysti sanottuna osaa puhua vain autoista ja tekniikasta.Suosittelen kaikille pariskunnille edes kerran viikossa varata aikaa, jolloin telkkarit ja tietokoneet ovat suljettu ja aika on varattu vain teille kahdelle! Ainakin meillä viikolla illat menevät helposti siihen, että toinen/molemmat ovat koneella tai sitten katsellaan yhdessä telkkaria, tai hommaillaan muita hommia. Aikaa kahdenkeskeiseen oloon periaatteessa olisi - mutta se kuluu huomaamatta ihan muihin toimintoihin.
Useasti haemme kassilisen ruokaa läheisestä nepalilaisesta ravintolasta, mikä ei laadultaan koskaan petä. Eilen kuitenkin halutti meksikolaista ruokaa ja päätin valmistaa Burrito Ultimoa ja sen seuraksi tuoretta salsaa ja guacamolea (valmisversiot ovat mielestäni todella kökköjä itsetehtyihin verrattuna). Yleensä syömme vain runsaan pääruoan ja tälläkin kertaa alku- ja jälkiruokaa ei ollut (eikä niitä olisi kyllä jaksanut syödäkkään!) Burrito Ultimon reseptin kopsasin Santa Marian sivustolta ja tuunailin sitä vähän meidän makuun sopivammaksi, siis tulisemmaksi. Salsa ja guacamole reseptit ovat vanhoja reseptejä, enkä muista enään mistä ne on saatu.
Burrito Ultimo
1 paketti Red Fusion Chili & Jalopeno tortilla (336g)
Täyte
400g jauhelihaa
200g hernemaissipaprika pakastevihanneksia
1 rkl ruokaöljyä
1 pussi Santa Maria Tex Mex Burrito Spice Mix 30g
1 dl vettä (itse lisäsin enemmän!)
1 tlk Santa Maria Tex Mex Taco Sauce Medium 230g
200g juustoraastetta
vihreitä jalopenoja
Tex Mex Hotte Pepper Sauce - kastiketta
Valmistus
Ruskista jauheliha ja kiehauta kasvikset ruokaöljyssä. Lisää mausteseos ja vesi. Kypsennä noin 5-7 minuuttia.Levitä täyte tortilloille ja kierrä rullalle. Laita rullat voideltuun uunivuokaan, kaade tacokastike päälle, sekä mieleisesi määrä jalopenoja. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Gratinoi uunissa 200 asteessa noin 7 minuuttia.
2 avokadoa
1 tomaatti
1/2 limen mehu
1 kynsi valkosipulia
ripaus suolaa
Soseuta valkosipuli ja kuoritut avokadot. Pilko tomaatti pienenpieneksi hakkelukseksi ja sekoita limen mehun kanssa joukkoon (ei enää soseuttimella, vaan normikapustalla).
Salsa
0,5 kg tomaatteja
puolikas makea sipuli
1/3 nippu tuoretta korianteria
yhden limen mehu
jalopenoa maun mukaan (esim.1 tuore jalopeno)
1/8tl suolaa
Näiden lisäksi söimme siis nachoja, joita on kiva dippailla salsaan ja guacamoleen. Joskus jaksan vääntää myös tortillat itse, mutta eilen tosiaan tyydyin valmisvaihtoehtoon. Ateriassa on muutenkin tällä kertaa aika paljon valmiiksi tehtyjä osia (mausteseoksia/kastikkeita), mutta ainakin meidän mielestä kokonaisuus oli ihan onnistunut.Otin kyllä ruuista kuvia, mutta ne eivät oikein onnistuneet. Olivat paremman makuisia kuin kuvissa näyttivät, joten päätin olla niitä julkaisematta. Mukavaa viikonlopun jatkoa kaikille!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti