lauantai 13. helmikuuta 2010

Ruuhkavuodet ja matkakohteen etsintää

Täällä ollaan :) Kiirettä on pitänyt sen verran, etten ole aikaisemmin kerennyt päivittelemään. Nyt tajuan mitä termillä "ruuhkavuodet" oikein tarkoitetaan. Minun tapauksessani pitäisi olla yhtä aikaa hyvä äiti, hyvä vaimo, hyvä työntekijä, hyvä ystävä, hyvä sisustaja - ja välillä pitäisi muistaa olla myös vain ihan hyvä itselleen. Jätän muuten suosiolla tästä listauksesta pois kohdan hyvä blogisti - edellä mainituissakin on jo haastetta ihan kylliksi. (Ja kyllä, välillä tunnen etten ole hyvä missään niistä!)

Töissä on ollut viime viikkoina aika kiirusta ja välillä on tuntunut, että kotona kerkeää käydä vain nukkumassa. Haastetta pukkaa tällä(kin) saralla ihan tarpeeksi, vähempikin riittäisi. No, sitä saa mitä tilaa - eihän siitä ole kuin muutama kuukausi kun suurinpiirtein itkin tylsyydestä. Poikanen onneksi edelleenkin viihtyy isänsä kanssa mitä mainioimmin kotosalla, ja he ovat kehittäneet ihan omat rutiininsa ja juttunsa - minä tunnen itseni välillä jopa hieman ulkopuoliseksi, kun en tajua ihan kaikkia heidän sisäpiirivitsejään. Onneksi kuitenkin äidin syli ja leikit kelpaavat hyvin kun töiden jälkeen palaan kotiin - muuten voisin tuntea hieman mustasukkaisuutta menetetystä asemastani.

Tämän ikuisesti jatkuvan talven keskellä olemme alkaneet suunnittelemaan kesän matkakohdetta. Kaksi asiaa hieman rajaa kohdettamme: rahatilanne (miehen tulot luonnollisesti romahtaneet hoitovapaan vuoksi) ja poikasen ikä. Minä olisin aina valmis matkustamaan esim. Kaliforniaan, joka on minulle ennestään tuttu paikka tai sitten jonnekin Etelä-Amerikkaan tai Aasiaan. Nämä eivät kuitenkaan ole mitään realistisia vaihtoehtoja tällä hetkellä. Ykkösvaihtoehtona suunnitelmissa on Kroatia, joissa kumpikaan meistä ei ole käynyt, mutta josta olemme kuulleet erittäin paljon positiivisia kokemuksia. Koitamme välttää kaikkein pahimpia turistirysiä, mutta valitettavasti lapsiystävälliset paikat yleensä ovat juuri näitä. Viime kesän kohde Azorit oli meille juuri sopiva - turvallinen, mutta kuitenkin tarpeeksi eksoottinen ja autenttinen, eikä turisteja ollut laumoittain. Kunhan poikanen hiukan vielä kasvaa tarkoituksena on suunnata Yhdysvaltojen lisäksi ainakin Austraaliaan ja Uuteen Seelantiin, sekä Tansaniaan tai Keniaan safarille, myöskin Puerto Rico ja Argentiina ovat käytävien maiden listalla. Kuten saattaa arvata, matkustelu on meidän perheen intohimo ja se on itseasiassa ehkä ainut asia mitä oikeasti kaipaan lapsettomasta elämästäni - helppoutta lähteä matkalle minne päin maailmaa tahansa murehtimatta liikoja esim. paikan hygieniatasosta, palveluiden laadusta, jne.Tällä hetkellä mennään kuitenkin poikasen ehdoilla ja kyllähän Euroopastakin löytyy hienoja kohteita, pitää vain osata katsella karttoja avoimin mielin.

Nyt lähden varamaan itselleni optikkoajan...kyllä vaan, ikä on tehnyt tehtävänsä ja tarvitsen suurella todennäköisyydellä ainakin lukulasit. Ei muuten yhtään helpota ikäkriiseilyä, ei.

Mukavaa viikonlopun jatkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti