torstai 25. helmikuuta 2010

Kirjoja ja historian huminaa

Olen ottanut tällä viikolla pari päivää vapaata ja viettänyt aikaa lähinnä vain poikasen kanssa puuhaillessa. Arvatkaapa muuten, onko "kroppa kesäkuntoon" projekti edistynyt yhtään..no ei ole ei. No, ehkäpä ensi viikolla - tai sitä seuraavalla saan otettua itseäni niskasta kiinni.  Mutta jotain olen kuitenkin saanut aikaiseksi :) Maanantaina kiertelimme poikasen kanssa keskustan kauppoja läpi, ja saimme täydennettyä sekä hänen, että minun vaatevarastoja ihan kiitettävästi. Pojasta on muuten kehittynyt oikein mukava shoppailukaveri ! Hän istuu kiltisti vaunuissa ja keskittyy esillä olevien tavaroiden katseluun ja muiden asiakkaiden kanssa kommunikointiin. Välillä kyllä taitaa olla kielimuuri poikasen ja muiden asikaiden välissä ja äiti joutuu toimimaan tulkkina.

Tänään aamupäivällä kävimme kirjastossa lainaamassa sekä poikaselle, että minulle uutta luettavaa. Kuten taisin aikaisemmin jo mainitakin, poikanen on erittäin kiinnostunut kirjojen lukija. Tämän hetken Top 3:seen mahtuvat  Muumit, Myyrä ja  Richard Scarryn Touhula - sarja. Lähikirjastomme (Rikhardinkadun kirjasto) sijaitsee aivan ihanassa vuonna 1881 rakennetussa uusrenesanssia edustavassa rakennuksessa. Itseasiassa kirjastotalo on Pohjoismaiden ensimmäinen yleiseksi kirjastoksi suunniteltu rakennus, joka toimi alkuvuosina  myös valtiopäivien aatelittomien säätyjen käytössä. Joka kerta kun menen kirjastoon en voi muuta kuin ihastella sen arkkitehtuuria ja mielikuvitukseni pääsee aina valloilleen kun mietin kuinka paljon seinien sisällä onkaan vuosien varrella tapahtunut.Tässä kaksi netistä löytämääni kuvaa kirjastosta.


"Kuka voi laskea niiden ajatusten määrän, joille
kirjasto on antanut pesäpaikan ja siivet?"
Valfrid Vasenius


Nyt taidan jatkaa arkisia askareitani ja siirtyä pyykkivuoren pariin. Huomenna menenkin jälleen töihin, mutta viikonloppuhan on jo ihan nurkan takana - joten katsotaan ehtisinkö kirjoitella silloin. Ai niin, tänään alkaa LOSTin viimeinen tuotantokausi - johan sitä onkin odotettu. Lost on mielestäni paras sarja koskaan (Grey, Desperate Housewives, Flashforward ja Californication ovat hyviä kakkosia) ja surku tulee kyllä puseroon, kun sarja tämän kauden jälkeen loppuu.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti